- Szczegóły
- Autor: Paulina Stach

- Szczegóły
- Autor: Paulina Stach
Jak co roku w naszej szkole hucznie uczciliśmy Światowy Dzień Jabłka.
Mieliśmy niesamowitą okazję, aby świętować ten pyszny i zdrowy owoc! Nasze klasy przygotowały mnóstwo atrakcji: degustacje różnych odmian jabłek, ciekawe prace plastyczne o tematyce jabłka i wiele innych.
Uczniowie aktywnie uczestniczyli w zabawach, a atmosfera była pełna radości i uśmiechu. Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w tym wydarzeniu i pomogli w jego organizacji.
Niech zdrowe nawyki żywieniowe będą z nami na co dzień!
- Szczegóły
- Autor: Paulina Stach
24 września naszą szkołę odwiedzili aktorzy Teatru Zagłębia w Sosnowcu - Beata Deutschman i Tomasz Muszyński. W ramach projektu „WSPÓLNE CZYTANIE 2024” finansowanego z budżetu Miasta i Gminy Olkusz czytali uczniom klas młodszych fragmenty książki pt: „Przygody Kubusia Puchatka”.Wesołe przygody misia o małym rozumku i jego przyjaciół ze Stumilowego Lasu rozbawiły i zaciekawiły małych słuchaczy.
- Szczegóły
- Autor: Paulina Stach
Kolejny wspaniały dzień za nami! 15 września to Dzień Kropki- święto odkrywania talentów, kreatywności, odwagi a przede wszystkim dobrej zabawy. Uczniowie klas 1-3 z tej okazji wykonali drzewo talentów, na którym wypisali swoje imiona i nazwiska wraz z umiejętnościami i talentami. Potem „ożywili” swoje kolorowanki z kropką w roli głównej - to była frajda! Nie zabrakło również ciekawych kart pracy i zabaw tematycznych.
- Szczegóły
- Autor: Paulina Stach
„Od ziarenka do bochenka” czyli jak powstaje chleb? Dziś uczniowie 3b odbyli wyjątkową podróż, która odkryła tajemnice jednego z naszych codziennych bohaterów – chleba. Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, jak powstaje chleb, który jemy na śniadanie czy kolację? Wszystko zaczyna się od małych ziarenek zboża, które rolnik wysiewa na swoim polu. Właśnie z tych ziarenek powstaje mąka, z której piecze się chleb. Świeże pieczywo jest rozwożone do sklepów, aby potem mogło trafić na nasz stół. Podczas pracy w grupach wykonaliśmy piękne kolorowe pola, a nasze zajęcia za kończyliśmy degustacją różnych gatunków pieczywa.